Λούκι Λουκ Εναντίον Ντάλτον

Les Daltons (86λ.), 31 Δεκ 2004 (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία)

Ταινιοθήκη
Πόστερ
 • Ο Τζο είναι ο μεγαλύτερος και ο Άβερελ ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέρφια της οικογένειας Ντάλτον, της χειρότερης συμμορίας παρανόμων που γνώρισε ποτέ η Άγρια Δύση. Οι εγκληματικές τους αποτυχίες έχουν στρέψει ακόμα και την ίδια τους τη μητέρα εναντίον τους! Όταν η μαμά Ντάλτον τους πετάει κυριολεκτικά έξω από το σπίτι, μόνο τότε αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να την κάνουν να νιώσει περήφανη για τα καμάρια της! Έτσι, αποφασίζουν να ληστέψουν την τράπεζα της πόλης Γκαλτς, μια τράπεζα με τρομακτικά συστήματα ασφάλειας, τόσο αυστηρά που μέχρι και οι υπάλληλοι είναι εκπαιδευμένοι στις πολεμικές τέχνες, για να μην αναφέρουμε τον πιο-γρήγορο-από-τη-σκιά-του πιστολέρο Λούκι Λουκ...
  Η ληστεία εξελίσσεται όπως ακριβώς αναμενόταν και οι Ντάλτονς καταλήγουν στο αγαπημένο τους στέκι - τη φυλακή. Εκεί, βρίσκονται στο ίδιο κελί με έναν μεξικανό κρατούμενο, ο οποίος τους αποκαλύπτει μία συναρπαστική πληροφορία: κάπου στο Μεξικό υπάρχει ένα μαγικό σομπρέρο που όποιος το φορέσει γίνεται αόρατος! Ο Τζο και ο Άβερελ ενθουσιάζονται με την ιδέα, δραπετεύουν άρον-άρον από τη φυλακή και κατευθύνονται με τα δύο τους αδέρφια στο Μεξικό προς αναζήτηση του μαγικού σομπρέρο. Ο δρόμος μέχρι την επιτυχία όμως είναι γεμάτος εμπόδια και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα με τους συνεχείς καυγάδες μεταξύ του εγωκεντρικού και παμπόνηρου Τζο και του κάπως χαζούλη και αφελή Άβερελ! Τελικά θα καταφέρουν να ξεγελάσουν τον Νόμο και τον αιώνιο εχθρό τους Λούκι Λουκ και να κάνουν τη μαμά τους περήφανη;
 • Συνέντευξη με το σκηνοθέτη Φίλιπ Χαΐμ

  - Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη συγκεκριμένη ταινία;

  - Πριν από δύο χρόνια με ρώτησαν οι παραγωγοί τη γνώμη μου για ένα προσχέδιο του σεναρίου. Τους είπα ειλικρινά την άποψή μου. Υπήρχαν κάποιες καλές ιδέες και κάποιες όχι και τόσο καλές. Δεν είχα ξανακούσει για την ταινία μέχρι πέρυσι, όταν έφτασε στα χέρια μου ένα νέο σενάριο, γραμμένο από τον Μισέλ Χαζαναβισιού και τους Ερίκ και Ραμζί, οι οποίοι θα έπαιρναν τους ρόλους του Τζο και του Άβερελ. Είχε μια διαφορετική ενέργεια και, σαν σκηνοθέτης, είδα σε αυτό πολλές ενδιαφέρουσες προκλήσεις.

  - Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση;

  - Το να διασκευάζεις ένα κόμικ δεν είναι ποτέ εύκολο, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο πετυχημένο. Ο κόσμος γνωρίζει όλους τους χαρακτήρες. Αποτελούν μέρος ενός συλλογικού υποσυνείδητου. Ένα κόμικ δίνει ζωή και ενέργεια σε στατικές εικόνες πάνω σε μία σελίδα, χωρίς αυτές να χάνουν την ταυτότητά τους. Ο κόσμος των Ντάλτονς έχει στα θεμέλιά του την κωμωδία και εμείς έπρεπε να προσαρμόσουμε σε αυτόν τους Ερίκ και Ραμζί που έχουν το δικό τους κωμικό στιλ. Το ανακάτεμα αυτό θα ήταν απολύτως πιστευτό όσο το ένα δε θα κυριαρχούσε του άλλου. Για μένα, η πρόκληση ήταν να δημιουργήσω κάτι ψυχαγωγικό για όλη την οικογένεια, που να παραμένει πιστό στο κόμικ ενώ ταυτόχρονα να αναδεικνύει πλήρως το ταλέντο των πρωταγωνιστών. Αυτό το κόμικ είναι διαχρονικό επειδή οι ήρωές του παραμένουν έντονα αυθεντικοί. Ο Μορίς έφτιαξε χαρακτήρες που εμφανίζονται συχνά, όπως οι Μεξικανοί, ο τσαρλατάνος Ντόξι, η Ντόλι (το άλογο του Λούκι Λουκ) και ο πανηλίθιος σκύλος Ραντανπλάν. Είναι μορφές του κόμικ και έπρεπε να τους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό στην αναπαράστασή τους. Επιπλέον, έπρεπε να σεβαστούμε τα χρώματα, τα κοστούμια, τις λεπτομέρειες και την προσωπικότητα του κάθε χαρακτήρα. Νομίζω θα συμφωνήσετε ότι μείναμε πολύ πιστοί στην αυθεντική δουλειά.

 • - Τα αδέλφια Ντάλτονς και ο Λούκι Λουκ έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση το 1955 και είναι δημιουργήματα των σκιτσογράφων Ρενέ Γκοσινί και Μορίς NτεΜπεβέρ (που υπέγραφε τη δουλειά του ως Μορίς).

  - Η ταινία αναμένεται στις γαλλικές αίθουσες λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με αριθμό-κοπιών ρεκόρ για την Γαλλία.

Σκηνοθέτες
1052
Λούκι Λουκ Εναντίον Ντάλτον
Ηθοποιοί
3953
Λούκι Λουκ Εναντίον Ντάλτον
3954
Λούκι Λουκ Εναντίον Ντάλτον
3955
Λούκι Λουκ Εναντίον Ντάλτον
3956
Λούκι Λουκ Εναντίον Ντάλτον
3957
Λούκι Λουκ Εναντίον Ντάλτον
3958
Λούκι Λουκ Εναντίον Ντάλτον
3959
Λούκι Λουκ Εναντίον Ντάλτον
Συγγραφείς
Μοντάζ
Σκηνογράφοι
Διεύθυνση Φωτογραφίας
Σεναριογράφοι
Παραγωγοί
Κατηγορίες